Boligfelt med fremtidsrettet utbyggingsprofil

Venstre, AP og SV vedtok i slutten av mai reguleringsplan for del av Løkenåsen i tråd med de to siste kommuneplanenes intensjoner om å legge ut boligfelt hvor folk flest kan få råd til å etablere seg – også nyetablerte familiestiftere.
Derved ble Høyres og Fremskrittspartiets forslag om tomtetilbud til noen få utvalgte, med tomtestørrelser på 2 – 5 mål, nedstemt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Utbyggers tegning av planforslag

Utbyggers tegning av planforslag

Det vedtatte reguleringsforslaget for deler av Løkenåsen innebærer at antall boligenheter i feltets øvre del reduseres med ca 30 boligenheter, til ca 128. På denne måten har det politiske flertallet tatt rimelig hensyn til mulige negative visuelle fjernvirkninger.

Utbygger, som også stiller barnehagetomt til kommunens disposisjon, skal nå i samarbeid med kommunen utarbeide bebyggelses- og fremdriftsplan som legger opp til å ferdigstille de 50 første boligene i 2010, og deretter ca 50 enheter pr år slik kommuneplanen legger opp til. Derved sikres at veinett, skoler, barnehager, vann-og avløpsnett, kollektivtrafikk og annen viktig infrastruktur kan komme på plass i forkant av innflytting.

Utbyggers fotomontasje

Utbyggers fotomontasje

Med dette utbyggingsvedtaket har Fet kommune lagt vekt på å følge kommuneplanens intensjoner om solsial utbyggingsprofil med tomtestørrelser på 700 – 900 kvadratmeter og fremtidig bevaring av store felles friluftsarealer mellom fremtidige boligfelt, fremfor at enkeltpersoner skal sitte med store private skogsområder på inntil 5 mål.

På denne måten har partiene SV, AP og V bidratt til at målene i Boligsosial handlingsplan skal nås, samtidig som en grønn profil kan bevares ved å sikre allmennheten tilgang til friluftsområder mellom de planlagte utbyggingsaksene som er vedtatt for nedre Romerike, og som områdene langs aksene RV22 – RV 170 og Kongsvingerbanen er deler av.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**