Venstre ut mot bilskilt-stopp

I Dagens Næringsliv i går varslet samferdselsministeren at ordningen med kjøp av ekslusive bilskilt vil bli stanset med begrunnelsen om at slike skilt var jåleri. – Med dette opptrer samferdselsministeren utrolig arrogant. Hun tar ikke folk på alvor, uttaler Venstres Borghild Tenden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Statens Vegvesen har jobbet med å innføre en ordning hvor man kan kjøpe eksklusive bilskilt med den teksten man måtte ønske. Nå setter samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) foten ned for ordningen.

– Personlig ville jeg ikke kjøpt et slikt skilt, trrolig heller ikke samferdselsminsteren, men det betyr ikke at vi som politikere bør nekte andre å kjøpe eksklusive skilt. Selv kommer jeg fra Stryn, hvor mange synes denne typen skilt er kult, legger hun til.

– Jeg tror dette handler om en sosialistisk tankegang, en takegang om at alle skal være like, sier Tenden til Dagens Næringsliv.

Kunne gitt økt satsing på trafikksikkerhet
– I andre land har inntektene fra salg av ekslusive bilskilt gått til trafikksikerhetsarbeid. Slik bør det også være i Norge. Regjeringen ligger langt etter i satsingen på trafikksikerhetstiltak slik som for eksempel midtrekkverk og gang- og sykkelveger. Dette bare understreker hvor meningsløst det er å stanse innføringe av et slikt system, avslutter Tenden.

Les også saken i nettavisen her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**