Omdal ordfører

Han mener han har en fantastisk sommerjobb; ordfører om dagen og full mann i Strandaspelet om kvelden. Synd den bare varer ei uke.
Likevel; Jan Oddvar Omdal spøker ikke med alvorlige ting. For det er alvorlig nok å være ordførervikar, om enn bare for kortere tid.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


— Vervet er en ære, og skal tas seriøst uansett. Det kan jo også slumpe til å hende noe som krever at kommuneledelsen tar ansvar, og da må en være beredt til det. Men siden det er sommerlig stille på Soknatun, blir det tid til å vanne blomster innimellom. Dette er ei hyggelig uke for meg, forsikrer Venstres Jan Oddvar Omdal. Og siden det bare er åtte år siden Johannes Sirevåg var varaordfører, er det heller ingen sensasjon med en venstremann på ordførersetet, om noen skulle tro det.

Omdal er glad i dugnader og blir gjerne med på innsats for fellesskapet.

— Jeg har sagt til næringskonsulenten at jeg er til disposisjon. Kanskje blir det min jobb å sørge for toalettvasken hvis det faste personellet skulle utebli? smiler han.

— Burde ikke alle politikere prøve seg i vanlige kommunale jobber for å teste hvordan det virker å være ute i felten?
— Det kan du si, men oppgaven til alminnelige folkevalgte er jo å representere innbyggerne. De fleste kjenner den kommunale hverdagen ut og inn. Det er noe annet med ansatte toppolitikere. De kunne kanskje hatt nytte av å arbeide ei stund i et klasserom eller på en sjukeheimsavdeling, sier Omdal som selv til vanlig er nordsjøarbeider.

Les mer i Dalane Tidende, her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**