Byrådet legger ned lokalsamfunnet i Samdalen

– Å legge ned Samdalen skole er ensbetydende med å legge ned lokalsamfunnet i Samdalen, sier leder i Venstres bystyregruppe og tidligere oppvekstbyråd, Hans-Carl Tveit.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


– Da jeg var Oppvekstbyråd ble de fådelte skolene skjermet både fordi de utgjør et nødvendig pedagogisk alternativ til de større skolene i Bergen og fordi de er selve grunnsteinen i slike små lokalsamfunn. Forsvinner skolen så forsvinner barnefamiliene og dermed grunnlaget for Samdalens fremtid, fortsetter Tveit.

– Det var Venstre som fikk med i arealplanen at det skulle tilates boligbygging i Samdalen nettopp for å sikre rekrutteringen av nye barnefamilier og dermed fremtiden til skolen. Nå velger byrådet å legge ned skolen før et eneste spadetak er satt i jorden, Samdalen er et eneste stort salderingstiltak i byrådets øyne, de offres til fordel for den såkalte “storsatsningen” på skole i budsjettet for 2009, fortsetter Tveit.

– Venstre ser verdien av små lokalsamfunn i en stor by og dermed verdien av små skoler, den ensrettingen Høyrebyrådet legger opp til gjør Bergen til en mindre mangfoldig by, avslutter Tveit.

For ytterligere kommentarer, kontakt Hans-Carl Tveit på tlf: 91 55 98 16

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**