Ikke flere penger

Randaberg kommune har over 40 millioner på disposisjonsfond — penger som dagens skattebetalere har vært med å bygge opp. Venstre ville gjerne ta ut 1,4 millioner av disse nå i høst (til beste for dagens skattebetalere) til fire gode formål, men kommunestyrets vekslende flertall sa nei til dette.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Kommunen har i vår fått kraftig kritikk fra fylkesmannen fordi barnevernet ikke gjør jobben når barn som har det vondt står i kø på en venteliste. Vi ville øke bemanningen med kr 250.000, men nei sa flertallet. Kommunen har fått en alvorlig bekymringsmelding fra lærere og klubben ved Harestad skole der elever ikke får sin tilpassede opplæring. Vi ville øke lærertettheten med kr 125.000. Nei her også. Kommunen har selv laget en rapport som viser manglende vedlikehold på over 2,3 millioner til kommunale lekeplasser. Venstre ville sette fart på arbeidet med ekstra kr 500.000. Niks fra kommunestyret. Kommunen har selv dokumentert behov for flere plasser på sykehjemmet. Venstre ville sette av kr 500.000 til at det snarest opprettes planutvalg for å komme i gang med arbeidet. Nei der også.
Ap, KrF og Sp "holdt imidlertid godt rundt hverandre" da de åpnet disposisjonsfondet og fant kr 0,8 millioner til et sårt trengende RIL. Mulig disse pengene tas fra er fra en annen "kasse", men det vil bare være en dårlig politisk unnskyldning. Jeg mener ting må settes opp mot hverandre og sammenlignes med hva som er viktig og hva som er viktigere. Jeg var gledelig med på flertall for å gi Brannvesenet mer penger og støtte til Turnusprogram for oppvekst og levekår, og blomsterportal i sentrum(?!). Jeg satt likevel igjen som et spørsmålstegn da pengekassen ble lukket foran nesen på lekeplassene, sykehjemmet, elever ved Harestad skole og barnevernet. Alt dette til altså 1,4 millioner, da hadde vi i alle fall kommet et stykke på vei med arbeidet for en bedre hverdag for mange.
Venstre vil holde minst samme høyde på disse saksområdene når budsjettet behandles for 2009. Da regner vi med flertall. Og da vil også sak om "vedlikehold av kommunale bygg" komme, en sak vi har etterlyst siden november 2007, rådmannen lovet framlagt i februar 2008, men som vi i juni 2008 måtte purre på.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**