Venstre støtter storsatsing på politiutdanning

Før sommeren ble Venstres forslag om 3000 nye politistillinger innen ti år behandlet. Bare opposisjonspartiene støttet Venstre. Under Bondevik II ble opptaket på Politihøgskolen økt fra 240 til 360 elever fordi det viste seg å være nødvendig. Venstre har senere foreslått en økning, og forslaget som ble behandlet før sommeren innebar blant annet at opptaket økte til 550 elever per år.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


– Jeg er veldig glad for at Storberget ser at vi må satse langsiktig for å møte utfordringene innen Politiet, sier tidligere justisminister Odd Einar Dørum. — Økt opptak på Politihøyskolen er helt nødvendig, men også andre tiltak må settes i verk, påpeker han.

Dørum viser til at det er nødvendig med et aktivt og tilgjengelig politi for å ivareta tryggheten. Sammenlignet med Sverige og Danmark har norsk politi flere roller utover kjerneoppgavene. Politiet i Norge har for eksempel oppgaver innen sivil rettspleie, utlendingsforvaltning samt redningstjeneste og annen krisehåndtering.

– Slike viktige oppgaver gir Politiet en lokal forankring, men det medfører også at politiets ressurser presses, forklarer Dørum. – For å si det litt enkelt: Vi må ha nok politi, og da trenger vi flere folk.

Odd Einar Dørum oppfordrer Storberget til også å øke rekrutteringen av sivile stillinger og politijurister:

– Det vil bedre situasjonen både på kort og lang sikt, poengterer Dørum. – Venstre vil øke antallet stillinger i Politiet fordi vi ikke ønsker en vekterstat, men et tydelig, aktivt og synlig politi, avslutter han.

Venstres forslag vil føre til at Politiet til sammen tilføres 3000 nye stillinger over en tiårsperiode. Hele forslaget kan leses her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**