Brudd med klimaforliket om fornybar energi

Regjeringen bryter med klimaforliket når de ikke leverer et bedre støtteopplegg for fornybar energi enn de gjør i forslaget til statsbudsjett, uttaler Gunnar Kvassheim fra Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Gunnar Kvassheim mener Regjeringen ikke lever på fornybar energi.

Gunnar Kvassheim mener Regjeringen ikke lever på fornybar energi.
Foto: Rune Kongsro

– Klimaforliket bygger på at regjeringen skal komme med et alternativ til ordningen med grønne sertifikater som skal være like omfattende og ambisiøst som denne ville vært med en ordning med grønne sertifikater. Det gjør det ikke. Den forbedringen som foreslås er ikke i nærheten av å imøtekomme behovet og det som er avtalt. Resultatet vil bli fortsatt kø av gode prosjekter som ikke blir realisert, legger Kvassheim til.

– Regjeringens opplegg vil komplisere arbeidet med et balansert samarbeid med Sverige om grønne sertifikater, påpeker han.

Kvassheim er også forundret over at regjeringen satser vesentlig mer på seismikkundersøkelser enn miljøundersøkelser i de sårbare havområdene i nord.

– Etter den knallharde kritikken regjeringen fikk etter årets runde med seismiske undersøkelser hadde jeg ventet et mer balansert opplegg. Det er oljeiveren og ikke ønsket om å ta miljøhensyn som vinner frem, avslutter han.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**