Gledelig at distriktskvoteordningen fjernes

– Det er gledelig at regjeringen endelig har innsett at distriktskvoteordningen ikke er en god ordning og fjerner den, sier Venstres Leif Helge Kongshaug i en kommentar til det fremlagte statsbudsjettet for 2009.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Fjerner distriktskvoteordningen
Prøveordningen med distriktskvoter vil ikke fortsette, da resultatene er uteblitt. – Venstre har hevdet siden ordningen ble innført, at dette ikke ville være en målrettet ordning. Heldigvis har regjeringen nå tatt til fornuft og erstatter distriktskvoter med en bifangstordning for kystflåten.

Økt fiskerifradrag
– Venstre foreslo i sitt alternative statsbudsjett for 2008 å øke fiskerifradraget til 150 000. Det er derfor en klok avgjørelse regjeringen har tatt når de øker fradraget fra 115 00 til 150 000, mener Leif Helge Kongshaug.

Fisk, båt, fiskeskøyte

Foto: Tone Rasmussen

Nei seismisk aktivitet
– Det som ikke er så gledelig er at regjeringen vil fortsette å skyte seismikk, og har bevilget 200 millioner kroner til dette i 2009, fortsetter Kongshaug. — Vi har fått dystre tall fra FHL som viser at fiskeindustrien har hatt 70 % nedgang på landing av blåkveite og sei, etter regjeringen startet sin intensive seismiske skyting. Venstre vil ha oljefrie soner utenfor Vesterålen, Lofoten og Mørekysten, sier Kongshaug.

Skuffet over kongekrabbesatsingen
– Venstre er også skuffet over at man ikke har bevilget midler til desimeringsfiske av kongekrabbe. Regjeringen har hatt god tid på seg til å finne frem til en kompensasjonsordning for opptak av skadet eller liten kongekrabbe. Dette er rett og slett for dårlig, avslutter Kongshaug.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**