Gratisbuss ikke gratis

Den nye gratisbussen er slett ikke gratis. Det mener Sara Henriksen, bystyrerepresentant for Venstre og medlem av komite for miljø og byutvikling.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Sara Henriksen

SKATTEPENGER: — Den gamle gratisbussen var betalt av overskuddet i Bergen parkering AS, nå skal den finansieres direkte av bykassen. Byrådet har ingen grunn til å gratulere bergenserne med et gratisbusstilbud som er i realiteten ikke er gratis lenger siden de må betale for den selv over skatteseddelen, mener Henriksen.

PARODI: Hun mener hele prosessen med nedlegging og nyorganisering av gratisbussen har vært en parodi. — Rutetilbudet har blitt dårligere. Det er en skandale at den “nye” gratisbussen ikke går om Nøstet. Mye av effekten forsvinner når bussen ikke korresponderer med Snarveien og Klostergarasjen, mener hun.

Snarveien er et viktig kollektivtilbud til dagpendlerne mellom Askøy og Bergen. — Det er svært viktig å legge til rette for disse som “sparer” et allerede overbelastet veinett mellom Bergen og kommunene i vest ved å benytte seg av båten, avslutter bystyrerepresentanten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**