Aktiv omsorg 2020

Kommunen har utarbeidet en flott omsorgsplan for opptrapping og ressursbruk. Venstre kom med tre innspill på siste hovedutvalgsmøte – tre innspill for å komme i gang der det haster mest. Følgende kommer også som innlegg i Bygdebladet 06.11.08.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


«Aktiv omsorg 2020»

Kommunen har utarbeidet en utmerket plan for «aktiv omsorg 2020» som nylig ble behandlet i hovedutvalget (HOL, 29.10.08), og nå skal til høring. Behovet for flere ressurser tas på alvor når det fram til 2020 skal bygges ut samlet for 63 boenheter sammen med det nødvendige antall årsverk. Venstre oversendte tre forslag som vi mener haster: Behov for rehabilitering av kommunale omsorgsbygg (blant annet Ryggjatun) innarbeides i plan og budsjetter. 1,5 årsverk knyttet til demens framskyndes (fra 2010) og iverksettes umiddelbart i 2009, gjerne i midlertidige lokaler — fordi det haster når behovet er stort. Og kommunens lagerplass ved Vistestøylen vurderes som sted for nytt boligprosjekt for demente.
Tre bærende prinsipper i planen: Det bygges for bofellesskap i samsvar med den enkeltes behov (eksempelvis heldøgnsomsorg). Tilstrekkelige ressurser til den hjemmebaserte tjenesten. Og ikke minst utbygging med en klar opptrappingsplan — blant annet på området ved sykehjemmet, slik Jostein Nybø og Børge Solvik fra Eldrerådet har anbefalt.
Venstre vil ved første anledning (på ny) foreslå opprettelse av planutvalg for utbyggingen.

Thor Geir Harestad, Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**