Skuffende nei til asylmottak

– Det er svært skuffende at byrådspartiene ikke ville stemme over Venstres forslag om å opprette kommunale asylmottak på bystyremøtet mandag, sier leder i Venstres bystyregruppe, Hans-Carl Tveit.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


– Dette vitner om stor mangel på solidaritet med alle flyktningene og asylsøkerne som bor i telt i mangel av asylmottak, sier Tveit.

– Kommunale asylmottak er fullfinanisert av staten og hadde ikke kostet kommunen noen ting. Tvert imot hadde det vært en berikelse til det sterke fagmiljøet vi har innenfor integreringsarbeid i Bergen blant annet reptresentert av MOKS og røde kors, fortsetter Tveit.

– Bergen har alltid vært en raus og åpen by, høyrebyrådets nei til å opprette asylmottak samt motvilje mot å bosette flere flyktninger og asylanter vitner om en kald og høyrevridd innvandringspolitikk stikk i strid med norske humane tradisjoner, sier Tveit.

Jeg er mest skuffet over KrF som en gang var et anstendig sentrumsparti, men som med sin høyresving har havnet til høyre for høyre. Det er bare et tidsspørsmål før de havner i grøften, da skal de moderate og sentrumsorienterte KrF – velgerne gjerne få haik med Venstre, avslutter Tveit.

For ytterligere kommentarer, kontakt
Hans-Carl Tveit på tlf: 91 55 98 16.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**