Venstre med milliardsatsing på miljøvennlig samferdsel

I statsbudsjettet for 2009 foreslår Venstre en storsatsing på miljøvennlig samferdsel med en påplusning på over én milliard mer enn regjeringen.
-Venstres samferdselspolitikk er fremtidsrettet og svarer på de miljø- og klimautfordringene vi står ovenfor, uttaler Venstres Borghild Tenden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Venstre foreslår en modernisering av jernbanen gjennom økte bevilgninger på 600 mill. kroner, å øke ungdomsrabatten i kollektivtrafikken med 50 prosent i hele landet og øket innsagts for bedre på trafikksikkerhet på veiene med 285 mill. kroner

Modernisering av jernbanen
– Venstre prioriterer en offensiv oppgradering og modernisering av det eksisterende jernbanenettet som et ledd i en satsing for å tilrettelegge for høyhastighetstog i fremtiden. Vi satser på tiltak for redusert reisetid og økt kapasitet innen både gods- og persontrafikken, uttaler Tenden.

– Det haster med å løse problemene med forsinkelser og instillinger i Oslo-området. Derfor foreslår Venstre en ekstraordinær bevilgning på 100 mill. kroner til drift og vedlikehold på jernbanen i Osloområdet, legger hun til.

Mer til trafikksikkerhet
– Venstre er bekymret for økningen i antallet skadde og drepte i trafikken. Til tross for at trafikkveksten har økt mer en forutsatt de senere årene har ikke regjeringen fulgt opp med tilsvarende økning i tiltak for bedre trafikksikkerhet, påpeker Tenden

– Innenfor vegbudsjettet foreslår derfor Venstre økt satsing på trafikksikkerhet med om lag 285 mill. kroner mer enn regjeringen til økt veivedlikehold, flere kilomenter midtrekkverk, utbedring av rasfarlige strekninger og en belønningsordning til kommunene som satser på å trygge skolevier, avslutter Tenden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**