Venstre vil skape og sikre arbeidsplasser

– Venstre går mot alle Regjeringens forslag til målrettede skatteskjerpelser for næringslivet i statsbudsjettet for 2009.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Avgjørende med gode rammevilkår
For å skape og sikre arbeidsplasser er det avgjørende med gode rammevilkår for alle deler av næringslivet, kombinert med en målrettet innsats for å sikre underveksten av ufødte bedrifter og utvikling av flere og bedre kunnskapsbedrifter, sier Venstres næringspolitiske talsmann Leif Helge Kongshaug.

Økende antall konkurser bekymrer
Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at det i tredje kvartal i år ble åpnet 834 konkurser. Dette er en økning på 43 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.
– Skal vi klare å dempe utviklingen av økende konkurser og tapte arbeidsplasser, mener Kongshaug den rette medisinen er økt bunnfradrag i formuesskatten, økte avskrivingssatser for næringslivet, styrking av SkatteFUNN-ordningen og rett til bunnfradrag for selvstendig næringsdrivende. Arveavgiften bør avskaffes, og Venstre vil innføre et eget skattestimuli (KapitalFUNN) for langsiktig investering i ny næringsvirksomhet.

Vil belønne de som vil satse
– Konsekvensen av Regjeringens skattepolitikk er at statlig og utenlandsk eierskap i norsk næringsliv blir kraftig favorisert, heller enn det spredte, private norske eierskap Venstre ønsker. Spesielt i en tid med finanskrise og utsikter til økning i konkurser og arbeidsledighet burde politikken vært lagt om i en retning som belønnet dem som ville investere i ny næringsvirksomhet og nye arbeidsplasser, avslutter Leif Helge Kongshaug.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**