Video: Tenden og Raja på topp for Akershus

Borghild Tenden og Abid Q. Raja topper stortingslisten for Akershus Venstre etter kveldens nominasjonsmøte. – Jeg kommer til å fortsette å ha fokus på miljø- og kollektivsatsing. Jeg savner fortsatt tiltak som vil gjøre jernbanen mer moderne og fremtidsrettet, slik at vi som kollektivbrukere opplever å få det tilbudet vi og miljøet fortjener, sier Borghild Tenden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Borghild Tenden

Borghild Tenden

Borghild Tenden ble i kveld valgt som Akershus Venstres toppkandidat til stortingsvalget i 2009. Under et nominasjonsmøte med høy temperatur ble Abid Q. Raja valgt til andreplassen.

Les og se video fra nominasjonsmøtet på NRK.no og TV2.no.

Glad for sterkt team
Tenden er svært glad for å få med seg Abid Raja og Inge Solli som et sterkt team fra Akershus.

– Abid er drivende dyktig på integrering og justispolitikk, og vil tilføre Venstre mye. Hans brede samfunnsengasjement og evne til tydelighet, kan bli utslagsgivende for at Venstre får to stortingsrepresentanter fra Akershus, sier en optimistisk Tenden.

 Abid Raja og Inge Solli konkurrerte om andreplassen på stortingslisten. Abid fikk 81 stemmer, Inge 32 i kampvoteringen.

Abid Raja og Inge Solli konkurrerte om andreplassen på stortingslisten. Abid fikk 81 stemmer, Inge 32 i kampvoteringen.
Foto: Akershus Venstre

Hun roste også Inge Solli.
– Han har lang politisk erfaring og har gjort en svært god jobb for Venstre på fylkesnivå. Det trengs politikere som tar klimaendringene på alvor, som prioriterer forskning og kvalitet i utdanningen. Inge Solli er en slik politiker, sier Tenden

En talsmann på tinget
– Jeg er veldig glad for å bli valgt og vil takke Akershus Venstre for tilliten, sier Raja. – Justis- og integreringspolitikk er mitt hovedfokus. Jeg opplever at det er få norske politikere som virkelig kan eller virkelig interesserer seg og bryr seg om dette feltet, sier han.

Mulig med to på Tinget
– Det er bra at nominasjonsmøtet har avgjort hvem som skal stå øverst på Stortingslista til Akershus Venstre, slik at vi for alvor kan starte valgkampen. Vi må bygge videre på erfaringene fra forrige Stortingsvalgkamp der Venstre nesten fikk inn to representanter. Nå har vi ligget stabilt høyere på meningsmålingene i forhold til forrige gang, noe som øker sjansene for at vi skal få inn to Venstre-representanter fra Akershus, sier Borghild Tenden.

Venstres logo

Valg ’09: Hvem blir toppkandidatene?
På våre nettsider kan du følge med på hvem som blir våre toppkandidater i stortingsvalget 2009. Følger du lenken under finner du datoer og informasjon fra nominasjonsarbeidet i alle fylkene.

• Valg ’09: Hvem som blir Venstres toppkandidater?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**