Hurtigruten og Hurtigruten ASA

Arve Cruickshank tar i et avisinnlegg opp sammenblandingen mellom hurtigruten som infrastruktur og selskapet Hurtigruten ASA.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Cruickshank advarer mot å si at det er noe galt med hurtigruten som person- og godsinfrastruktur langs vår kyst når man egentlig mener Hurtigruten ASA.

Cruickshank viser til at mange gjennom årenes løp har ivaretatt denne virksomheten langs kysten; Det Stavangerske, Bergenske, Nordenfjeldske, Vesterålske, Ofotens og Troms dampskipsselskaper, samt Finnmark fylkesrederi. Etter fusjoner og konkurser er det nå Hurtigruten ASA. Han er overbevist om at det vil stå selskaper i kø for å få drive denne ruta i framtida om Hurtigruten ASA bukker under. -Når den dag kommer at et selskap ikke klarer å holde hodet over vann, er den naturlige avslutning enten styrt avvikling eller konkurs, sier Cruickshank.

Se TF 3. des 2008.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**