– Som å nekte KOLS-medisin

Venstre vil gå i bresjen for utdeling av heroin til de tyngste og mest nedkjørte rusmisbrukerne.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Hordaland Venstre går nå som første parti ut med et konkret forslag om å få i gang et prøveprosjekt med utdeling av heroin i Bergen. Forslaget kommer etter alt å dømme til å bli programfestet under Venstres landsmøte til våren.

Som å nekte KOLS-medisin
– Flere og flere av mine legekolleger som jobber med rusmisbrukere slutter seg nå til tanken om at heroinassistert behandling kan redde liv og være god behandling for rusavhengige som vi ikke klarer å hjelpe på andre måter, sier Gunn-Vivian Eide, medlem av fylkesstyret i Hordaland Venstre til BT.

Hun mener at ut fra et etisk ståsted er det like uholdbart å nekte heroinavhengige livreddende medisinering som det ville være å nekte diabetespasienter medisin hvis de ikke går ned i vekt, eller om vi nektet å gi KOLS-pasienter medisin hvis de ikke slutter å røyke.

Les hele saken i BT.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**