– Opprørt over ekstrem voldsbruk

Venstres leder Lars Sponheim er opprørt over Israels ekstreme voldsbruk mot palestinere på den tett befolkede Gaza-stripen, etter at israelske bakkestyrker har gått inn. – Nå går Israel for langt. Begge parter har ansvar for å gi seg, men Israels ansvar er særlig, mener Sponheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Lars Sponheim er opprørt over Israels voldsbruk i Gaza.

Lars Sponheim er opprørt over Israels voldsbruk i Gaza.
Foto: Frode Fjeldstad

– Jeg er opprørt over den ekstreme voldsbruken fra Israel mot et tett befolket område, sier Sponheim til Aftenposten. – Min mor lærte som liten at den som er størst, den gir seg først. Her er angrepene så åpenbart overdimensjonerte at Israel må ta et ansvar, sier han videre.

Retter også kritikk mot Hamas
Sponheim sier til Aftenposten at det også må rettes beinhard kritikk mot Hamas blant annet for å skyve den palestinske sivilbefolkningen foran seg. – Begge parter har ansvar for å gi seg, men Israels ansvar er særlig. Israel må bære ansvar for hvert barn som dør.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**