Må følge opp med 5-årig lærerutdanning

Venstre mener det er bra at kunnskapsminister Solhjell omsider vil sette høyere krav til lærerne, men lærerne må samtidig gis mulighet til å oppfylle økte krav gjennom en endret og utvidet lærerutdanning og tilbys et langt mer omfattende system for videreutdanning.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


– Det er fint at regjeringen ønsker å stille høyere krav til lærerne. Dette har Venstre foreslått med støtte fra opposisjonen flere ganger, og det er blitt stemt ned av regjeringspartiene hver gang, sier skolepolitisk talsmann i Venstre Odd Einar Dørum.

 Venstre vil endre og utvide lærerutdanningen.

Venstre vil endre og utvide lærerutdanningen.
Foto: Microsoft

– Som en konsekvens av at det skal settes høyere krav til lærerne, må vi også gi lærerne muligheten til å oppfylle disse kravene. Det vil si at minst to ting må på plass, sier Dørum som viser til at Venstre tidligere har foreslått at lærerutdanningen endres og utvides med ett år til en femårig utdanning og at man får på plass et langt mer omfattende system for videreutdanning for alle lærere i alle fag, ikke bare noen lærere i noen få fag slik tilfellet er idag.

– Skal vi ha verdens beste skole som ambisjon, må vi i langt større grad satse på lærerne. De må stilles større krav til, men samtidig gis mulighet til å oppfylle disse kompetansekravene, sier Dørum.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**