Regjeringen må på banen med næringsforskning

Næringsministeren ber Forskningsrådet om å øke støtten til forskning i næringslivet. — I stedet for en kraftfull satsing på forskning i næringslivet, spiller Brustad ballen til Forskningsrådet, sier Trine Skei Grande. Hun tok saken opp med forskningsministeren i spørretimen i dag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Dagens Næringsliv skriver i dag at Næringsminister Brustad har bedt Forskningsrådet om å øke støtten til forskning i næringslivet for å hindre at finanskrisen lammer innovasjonen.

 - Også i krisetider er det lurt å satse på næringsrettet forskning for å skape de nye og fremtidsrettede arbeidsplassene, sier Skei Grande.

– Også i krisetider er det lurt å satse på næringsrettet forskning for å skape de nye og fremtidsrettede arbeidsplassene, sier Skei Grande.
Foto: Rune Kongsro

Hva skal nedprioriteres?
– Regjeringen ber altså Forskningsrådet om å prioritere annerledes. Hvilke områder vil dette gå ut over. Skal det satses mindre på medisinsk, marin eller klimaforskning, spurte Trine Skei Grande under Stortingets spørretime i dag. Forskningsministeren henviste på sin side bare til den kommende forskningsmeldingen.

Sats på forskning
– Svaret fra forskningsministeren er symptomatisk i forhold til regjeringens håndtering av finanskrisen. Det blir litt for mye "vente å se", kommenterer Skei Grande. – Også i krisetider er det lurt å gjøre det vi burde ha gjort, nemlig å satse på grunnforskning og næringsrettet forskning for å skape de nye og fremtidsrettede arbeidsplassene, sier hun.

Da Venstre, Høyre og KrF sist uke presenterte innspillene og krav til Regjeringens krisepakke, var satsing på forskning, utdanning og kunnskapsoppbygging et viktig område. Regjeringens krisepakke skal legges fram 26. januar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**