Stoltenberg må på banen i Sellafieldsaken

For få dager siden oppstod det en lekkasje av høyradioaktivt avfall på Sellafield-anlegget i nord england. – Dette viser nok en gang at det som ikke skal skje, det skjer. Nå må anlegget stenges, sier Venstres Gunnar Kvassheim. Han etterlyser engasjement fra statsministeren i saken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

 Gunnar Kvassheim (t.h) besøkte Sellafieldanlegget for kort tid siden.

Gunnar Kvassheim (t.h) besøkte Sellafieldanlegget for kort tid siden.
Foto: Steinar Haugsvær

I følge Bellona skal lekkasjen ha oppstått fra et rør i tilknytning til et gammelt atomanlegg på Sellafield.
– Denne hendelsen understreker at anlegget ikke drives på forsvarlig måte, sier Kvassheim. Han mener at det norske presset nå må intensiveres.

– Nå er det viktig å holde trykket oppe ovenfor britiske myndigheter for å få stengt anlegget på Sellafield. Jeg er bekymret for at det foreligger planer som kan bety at aktiviteten på Sellafield trappes opp, legger Kvassheim til.

– Jeg savner statsministerens engasjement i saken. Stoltenberg må bidra til å legge tyngde bak Norges syn på driften ved Sellafieldanlegget. Å få stanset technesium-utslippene fra Sellafield anlegget var viktig for den forrige regjeringen. Det lyktes vi med. Nå forventer vi et like intenst engasjement fra den rødgrønne regjeringen, avslutter Kvassheim.

Les mer:
Venstre med ny offensiv mot gjenåpning ved Sellafield
Stoltenberg må ta opp Sellafield med Brown
THORP: Positivt møte om sikkerhet, men anlegget må stenges

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**