Krever norsk reservasjon mot datalagringsdirektivet

– Datalagringsdirektivet er politikk for autoritære regimer, ikke liberale demokratier som det norske. Derfor bør Norge reservere seg mot direktivet, sier stortingskandidat for Venstre, Lars-Henrik Paarup Michelsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Lars-Henrik Paarup Michelsen

Han kritiserer regjeringen for holdningsløshet, selv etter at EF-domstolen slo fast at direktivet er EØS-relevant.
– Rettssaken mellom Irland/Slovakia og EU har vært den norske regjeringens unnskyldning til ikke å si hva de mener om datalagringsdirektivet. “Vente og se” har vært svaret frå de rødgrønne i over tre år. Nå må ventetiden være over, krever Michelsen. – Det enkle spørsmålet vi må kreve svar på før stortingsvalkampen er dette: Vil regjeringa gjøre datalagringsdirektivet til norsk lov, spør Michelsen.

– Personvernet truet
Selv krever stortingskandidaten norsk reservasjon mot datalagringsdirektivet.
– Datalagringsdirektivet representerer en så alvorlig trussel mot personvernet og retten til å kommunisere privat at det aldri må gjøres til norsk lov. Norge har gjennom EØS-avtalen en mulighet til å reservere seg mot EU-direktiv vi ikke liker. Tiden er nå inne for å benytte seg av denne reservasjonsmuligheten, understreker Michelsen.

Les mer om Michelsen her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**