Venstre avventer hijab-utredning

– Venstre har ikke tatt stilling til om hijab skal kunne være del av politiuniformen. Det er delte meninger i stortingsgruppen, men vi ser ikke noe poeng i å saksbehandle dette før vi ser hva Regjeringen eventuelt vil foreslå, sier Venstres leder Lars Sponheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

 Hijab i politiet er en komplisert debatt, mener Lars Sponheim.

Hijab i politiet er en komplisert debatt, mener Lars Sponheim.
Foto: Rune Kongsro

– Vi ser fornuft i ønsket om å rekruttere minoriteter til politiet, men også det prinsipielle i at en uniform er nettopp det — et enhetlig, nøytralt antrekk, sier Sponheim, som synes det er bra at saken utredes og greit at debatten går fritt uten altfor fastlåste fronter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**