To nye kvinner på topp for Venstre

Berit Woie Berg (Nordland) og Vera Lysklætt (Finnmark) ble lørdag valgt til toppkandidater til høstens stortingsvalg. Dermed er Venstres stortingsliste komplett. – Venstre har åpnet for oljeboring i nord, men det er uaktuelt med boring i matfatet i Lofoten og Vesterålen. Arbeiderpartiet bør avklare hvilke soner som skal vernes mot oljeaktivitet, utfordrer Woie Berg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Kandidatsider: Gå til Venstres kandidatsider for å lese mer om ALLE toppkandidatene.

 Berit Woie Berg, nyvalgt førstekandidat for Nordland Venstre.

Berit Woie Berg, nyvalgt førstekandidat for Nordland Venstre.
Foto: Berit Woie Berg

Før nominasjonen var avgjort ga Nordland Venstre og Woie Berg fylkespartiets miljøpris til folkeaksjonene mot oljeboring i Lofoten og Vesterålen.

Forent aksjon for miljøet
– Vi er glad for det arbeidet som disse aksjonene har gjort over lengre tid, og som nå har dannet grunnlag for at kreftene nå er forent i en felles aksjon. Venstre ønsker folkeaksjonen lykke til og håper på et godt og konstruktivt samarbeid i framtida, sier den nyvalgte førstekandidaten fra Nord Norge.

Berit Woie Berg er en erfaren og dyktig kandidat, med lang fartstid både i kommunepolitikken og i partiet Venstre. Hun har flere perioder bak seg i Venstres landsstyre, og er tidligere ordfører i Steigen der hun i dag er tilsatt som lokal leder for NAV.

Les mer:
Om årsmøtet til Nordland Venstre
• Om Berit Woie Berg

 Lyslætt stiller til valg for en ny periode på Stortinget.

Lyslætt stiller til valg for en ny periode på Stortinget.
Foto: Venstre

Lysklætt for Finnmark
I Vadsø ble stortingsrepresentant Vera Lysklætt gjenvalgt som førstekandidat for Finnmark. Hun er i dag en av partiets ti representanter på Stortinget og medlem av kommunal- og forvaltningskomiteen. Lysklætt er fra Karasjok.

– Vi trenger en sterkere satsing på næringsutvikling og arbeidsplasser i Finnmark for å stoppe fraflyttinga. Skal vi få ungdommen tilbake må vi få flere spennende kompetansearbeidsplasser i regionen vår. Byggingen av kunnskapssamfunnet gjennom en storstilt satsing på skole, kunnskap og forskning, er en av tre viktige bærebjelker i Venstres nye stortingsvalgprogram. Denne kunnskapssatsingen skal bane veien for flere gründere og nye bedrifter, sier Lysklætt.

Les mer:
• Om Vera Lysklætt

Komplett Stortingsliste
Men valgene i Nord-Norge ble også Venstres lister til høstens stortingsvalg komplette. Forrige helg ble også leder Lars Sponheim gjenvalgt til Hordaland Venstres 1. kandidat. 9 av 19 førstekandidater er kvinner.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**