Gratulerer Rabab Amidane med fredsprisen

I dag tildeles frihetsforkjemperen Rabab Amidane Studentenes Fredspris – Venstre vil gratulere med en svært fortjent fredspris, sier Trine Skei Grande, nestleder i Venstre. Amidane kjemper for Vest-Saharas frihet fra okkupanten Marokko.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

 Trine Skei Grande og Rabab Amidane.

Trine Skei Grande og Rabab Amidane.
Foto: Naomi Røkkum

– Studentene har lenge vært med på å sette fokus på denne konflikten, og dette er nok et viktig bidrag i frihetskampen for Vest-Sahara, uttaler Skei Grande (V).

– Prisvinneren er en modig kvinne som i tillegg til å kjempe for et fritt Vest-Sahara, også kjemper for menneskerettigheter blant annet for saharawiske studenter, sier Skei Grande.

Krever anerkjennelse av Vest-Sahara
Venstre har kjempet for Vest-Saharas sak lenge og vedtok allerede i februar 2007 en uttalelse på vårt landsstyremøte. – Venstre krever at Norge, som første europeiske land, anerkjenner Vest-Sahara som selvstendig stat, sier Skei Grande (V). I følge FN sin komité for avkoloniseringssaker er Vest-Sahara den eneste gjenværende kolonien på det afrikanske kontinent.

I den delen av Vest-Sahara som i dag er okkupert av Marokko, blir menneskerettighetene brutt daglig. Saharawiene opplever grove brudd på ytrings-, organisasjons- og bevegelsesfriheten i Vest-Sahara. Journalister og redaktører som har tatt opp spørsmålet om selvstendighet har blitt fengslet.

Mer informasjon
• Les Venstres landsstyrets uttalelse om Vest-Sahara (27.2.2007)
Støttekomiteen for Vest-Sahara

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**