Giske har ikke forankring i verken Storting eller i Oslo

– Det kan ikke være slik at vi i opposisjon som verken er spurt eller tatt med i debatten, skal være forpliktet til å følge det kulturministeren tenker i sitt departement, sier Trine Skei Grande til NRK.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Trine Skei Grande

Foto: Rune Kongsro

Ny giv for museene
Oslo Venstre vedtok i helgen uttalelsen “Ny giv for de nasjonale museene”. Oslo Venstre stiller spørsmålstegn til hvorfor en storby må tenke smått når det gjelder plasseringen av nasjonale kulturinstitusjoner. Byen er stor nok til å romme flere nasjonale institusjoner tilpasset ulike kunstepoker og -uttrykk, skriver man i uttalelsen.

Ønsker et moderne samtidsmuseeum
– Vi mener at vi må beholde de flotte museumsbyggene vi har, og bruke dem til det de er laget til. Og så mener vi at det vi virkelig trenger i Norge i dag, er et moderne samtidskunstmuseum, sier Skei Grande til NRK.


Mer informasjon:

• Uttalelsen: Ny giv for de nasjonale museene
Trine Skei Grandes kandidatside -09

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**