Norskopplæring må sikres

Venstres nestleder, Trine Skei Grande, er sjokkert over hvor få innvandrere som møter opp på obligatorisk norskundervisning.- Tanken bak reglene var å sørge for at så mange innvandrere som mulig lærer seg norsk, sier Skei Grande og viser til at språk er en av de viktigste nøklene for å integreres i det norske samfunnet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

 Trine Skei Grande mener innvandrerkvinner må lære seg norsk.

Trine Skei Grande mener innvandrerkvinner må lære seg norsk.
Foto: Rune Kongsro

– Nå må regjeringen undersøke hvorfor så få møter opp, sier Skei Grande. – Når deltakelse er et vilkår for statsborgerskap og fast bosetting, må det være noen årsaker til at få møter opp, sier nestlederen, som særlig påpeker at det er viktig at opplæringen holder høy kvalitet. — Dersom opplæringen ikke oppleves som meningsfull, vil færre delta. Men regjeringen må være mer aktiv når et godt og viktig tilbud ikke brukes.

Skei Grande påpeker videre at det kan være mange grunner til at to av tre innvandrere ikke tar norskkurset, men at det må jobbes mer for å få deltakerprosenten opp. Skei Grande er særlig opptatt av at innvandrerkvinner lærer seg norsk fordi innvandrerkvinner ofte tar mesteparten av ansvaret for barna.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**