Toppscore til Venstres kunnskapspolitikk

Samme dag som Venstres landsstyre fortsetter sin programbehandling, får partiet skryt for sin kunnskapspolitikk fra foreningen for kunnskaps- og teknologibedrifter, Abelia. — En femmer og best i “klassen” er ikke annet enn svært gledelig, kommenterer nestleder Trine Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

 Venstre på topp - FrP i bunn, på Abelias vurdering av partienes kunnskapspolitikk.

Venstre på topp – FrP i bunn, på Abelias vurdering av partienes kunnskapspolitikk.
Foto: Aftenposten

Aftenposten presenterer i dag Abelias gjennomgang av samtlige partiers utkast til nye partiprogram og kunnskapspolitikk. Arbeiderpartiet, SV og FrP scorer lavt. Bare Venstre får toppkarakteren "5".

Les Venstres utkast til stortingsvalgprogram.

Tydelig og klar
– Venstre er tydelig og klar på målet om kunnskapssamfunnet og har gjennomtenkte tiltak. Venstre snakker om kunnskapsbasert næringsliv med troverdighet, sier Hilde Widerøe Wibe i Abelia til Aftenposten.

Abelia er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. De har over 700 medlemsbedrifter innen IT, telekom, undervisning, forskning og konsulenttjenester.

 - Vi har visjoner for kunnskapssamfunnet, sier Skei Grande.

– Vi har visjoner for kunnskapssamfunnet, sier Skei Grande.
Foto: Rune Kongsro

Teknologioptimistisk
Trine Skei Grande er fornøyd med anerkjennelsen fra Abelia.

– Venstre er et teknologioptimistisk parti, og vi ligger i front på ny teknologi. I utkastet til nytt program prioriterer vi tre områder; lavutslipp, kunnskapssamfunnet og fornyelse av offentlig sektor. Det gjorde vi også i vårt alternative krisebudsjett nå. Våre visjoner for kunnskapssamfunnet følges opp med konkrete og relevante tiltak, sier hun.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**