Landsstyret innstilte til nytt program

Et hektisk og intenst landstyremøte gjennomførte et omfattende arbeid med Stortingsvalgprogrammet for 2009 — 2013. 700 endringsforslag, deriblant EU-spørsmålet og velferdsreform, ble behandlet i det viktigste dokumentet foran høstens valgkamp.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

 Hovedarbeidet for landsstyret sist helg var å innstille nytt program overfor landsmøtet.

Hovedarbeidet for landsstyret sist helg var å innstille nytt program overfor landsmøtet.
Foto: Frode Fjeldstad

Dermed er innstillingen fra landsstyret til landsmøtet klar, og blir i løpet av noen dager lagt på nett www.venstre.no/politikk/program2009. Samme dag som landsstyret avsluttet sitt innstillingsarbeid, fikk Venstre skryt og toppscore fra Abelia på kunnskapspolitikken.

EU-spørsmålet
Flere aviser skriver i dag at et flertall i landsstyret på innstilte på at Venstre fortsatt skal være et nei-parti. Dette er formuleringen som ble vedtatt i landsstyret:

Endringsforslag kapittel 16.4.2: “Det ligger ikke til rette for å starte en ny EU — debatt i Norge de nærmeste årene. Derfor vil Venstre at Norge skal videreutvikle samarbeidet med EU basert på EØS — avtalen.

Hvis spørsmålet om EU — medlemskap blir aktualisert, er det et ufravikelig prinsipp for Venstre at det bare kan avgjøres av Stortinget etter en ny folkeavstemning. Både spørsmålet om eventuelle forhandlinger med EU om medlemskap, og en eventuelt ferdig forhandlet avtale må legges fram for det norske folk i to separate folkeavstemninger. Utfallet av disse vil være bindende for Venstres stortingsrepresentanter.”

Fire uttalelser
Møtet vedtok også følgende uttalelser:

Bedrifters samfunnsansvar
Ta voldtektsutvalget på alvor!
Norge i front i nordområdene
Venstre vil beholde og styrke juryordningen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**