Video: Venstres velferdsreform

Se Lars Sponheim forklare Venstres forslag velferdsreform i stortingsvalgsprogrammet 2009-13 på landsstyremøtet i helgen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


– Mer kan gjøres lokalt
Lars Sponheim mener det er nødvendig med en omfattende reform av hvordan vi organiserer velferdssamfunnet vårt på. – Mer kan gjøres lokalt, og på en bedre måte, sa Sponheim til Landsstyret i Venstre. Han mener mye av velferden som utføres av staten kunne vært flyttet ned til kommunene. – Kommunene må få en mye større rolle i organiseringen av velferden i landet, sa Sponheim.

Avgjøres lokalt
For å få til denne maktfordelingen fra stat til kommune må kommunene settes i stand til å påta seg denne oppgaven, mener Sponheim. – Det er opp til kommunene selv hvordan sammenslåingene gjøres, men det må være et ris bak speilet. Det var det danske modellen, sa Sponheim. Han understreket at Norge er ulik Danmark og at det i Venstres forslag også må være rom for små kommuner.

Det er Venstre landsmøte som avgjør saken på sitt møte 23.-25. april i Stavanger.

Mer informasjon:
Venstres Landsmøtet 2009.
2. utkastet til Venstres stortingsvalgsprogram

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**