Krever full åpenhet om ansettelse av ny kommunaldirektør

– Venstre krever full åpenhet om ansettelse av ny Kommunaldirektør i byrådsavdeling for finans, omstilling og konkurranse. Navnene på de fire søkerne som til nå er holdt unna offentlighet må offentliggjøres, krever leder i Venstres bystyregruppe, Hans-Carl Tveit.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Valgkampåpning for Bergen Venstre

Når Byrådet nå skal ansettes en av toppleder i Bergen kommune er det helt naturlig å gi fult innsyn for offentligheten om hvem som har søkt. Alle som søker en offentlig stilling på dette nivået må kunne leve med oppmerksomheten som følger med, sier Tveit.

– Selv om det i det parlamentariske system ligger til byrådets fullmakter å ansette kommunaldirektører og bystyret ikke direkte er involvert i en slik prosess er det likevel viktig at bystyret får innsyn. Det er opposisjonen i bystyrets oppgave å kontrolere byrådet og det er særdeles preserende at bystyresiden får fult innsyn i sakene byrådet har fullmakt til å håndtere helt på egen hånd, fortsetter Tveit.

– Slikt hemmelighold av søkere til rådmannstilling eller kommunaldirektørstilling hadde vært helt utenkelig i det gamle formannskapssystemet. Parlamentarismen skal ikke medføre en mer lukket kommune, tvert imot stiller byrådets vide fullmakter krav til mer åpenhet og innsyn, sier Tveit. Byrådet kan heller ikke, etter min vurdering, skjule seg bak formuleringene i offentlighetsloven om unntak forde denne stillingen ligger på et nimå som ikke dekkes av lovens unntak slik jeg ser det fortsetter Tveit.

– Venstre vil forfølge denne saken videre og kreve full åpenhet rundt søkere til slike toppjobber i Bergen Kommune, avslutter Tveit.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**