Vandalisme å rive bygårder på nedre Nygård

– Jeg er sjokkert over Aps ja til å rive tre bygårder på Nedre Nygård. Hvis dette skal være toneangivende for bevaring av gamle byggninger så frykter jeg for dette området, sier bystyrerepresentant for Venstre og medlem i komite for klima, miljø og byutvikling, Sara Henriksen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Sara

– Det er av kulturhistoriske grunner viktig å ta vare på disse byggningene, der er Venstre helt på linje med Per Jonas Nordhagen. Dette området har nok moderne byggninger, nå gjelder det å ta vare på de gamle fasadene for å bevare områdets særpreg, fortsetter Henriksen.

– Nedre Nygård er etter flere byfornyingstiltak på 90-tallet ikke lenger preget av forfall og slum slik Ib Jensen forsøker fremstille det. Det koster også vedlikeholdsmessig å investere i historiske byggninger, fortsetter Henriksen.

– Jeg forventer at byrådspartiene ikke faller for fristelsen å støtte Aps rivningsforslag, det kan sette en lei presidens for praksis rundt bevaring av historisk bebyggelse i Bergen, avslutter Henriksen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**