Ny Montessoriskole på Hvasser!

Foreldre nekter og godta nedleggelse av Hvasser skole

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Onsdag 18 mars ble det avholdt informasjonsmøte i Lokalet på Hvasser.
Temaet var opprettelse av Montessoriskole i privat regi. I overkant 70 personer hadde møtt opp til kveldens innføring i hva Montessori-modellen innebærer.

Hvasser Montessori skole

Foto: R Jonassen

En lydhør forsamling ble tatt med på reise til Italia og inn i det 1800 århundre av Nina Sundmark.

Maria Montessori som var grunnlegger av denne pedagogiske modellen ble født i 1870 i den Italienske byen Roma. Hun ble utdannet som den først Kvinnelige legen i Italia i 1896.
Modellen hun utviklet fikk sin spede start i forbindelse med utviklingshemmede barn som hun jobbet med på et sykehus i Roma. Resultatene var så banebrytende at det vekket internasjonal interesse for denne lærings modellen.

Undervisning har minimum 22 efektive timer pr uke. Modellen er underlagt endel av de samme kravene som den offentlige skolen. Her kan nevnes krav om nasjonale prøver, krav i forbindelse med kunnskaps løftet samt krav til lærererplan.

!9 januar 2010 er fristen for opptak i Montessoriskole systemet, da bør en leie avtale om lokaler være på plass. Interesse gruppen vil i det nærmeste ta kontakt med Tjøme kommune for en avtale om bruk av Hvasser skole.

Hvasser skole

Foto: R.Jonassen

Tjøme Ventre ønsker ildsjelene på Hvasser lykke til

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**