Vil ha ultimatum fra SV

Lørdag aksjonerte Unge Venstre på Torgallmenningen. Partileder i SV, Kristin Halvorsen, sier de kommer til å kjempe mot oljeboring i Lofoten og Vesterålen. På direkte spørsmål om SV vil stille ultimatum i denne saken i eventuelle regjeringsforhandlinger svarer derimot Halvorsen nei.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Aksjon Bergen

– Venstre har gitt et klart ultimatum i denne saken til våre potensielle regjeringspartnere Høyre og KrF, mens SV nøyer seg med å si at dette er en viktig sak, sier ungdomskandidat i Hordaland Venstre, Runar Mæland.
– Med dette viser de hvor langt det er mellom store ord og faktisk handling, men det har vi begynt å bli vant med fra SV.

Runar

Politikk mer enn bare store ord
Oljeboring i Lofoten og Vesterålen vil medføre enorme miljørisikoer i et av verdens mest sårbare havområder. I tillegg vil dette bidra til å øke Norges CO2 utslipp dramatisk.
– Å åpne for oljeboring i Lofoten og Vesterålen er å gå baklengs inn i fremtiden. Ikke bare vil dette hindre utviklingen av fornybar energi, det vil også føre til at Norge sliter enda mer med å oppfylle våre forpliktelser i Kyotoavtalen, fortsetter Mæland.

– Politikk handler ikke bare om hva du sier, men hva du faktisk gjør. Venstre har bevist at vi setter makt bak kravene, mens SV er livredd for å presse AP og fagbevegelsen. Hvis ikke SV stiller ultimatum i denne saken, har de nok en gang spilt seg ut over sidelinjen i miljødebatten, konkluderer Mæland.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**