Sellafield må avvikles

En ny rapport som ble lagt fram i dag, viserat en ulykke ved Sellafield-anlegget kan få dramatiske konsekvenser for Norge. – Det finnes kun ett akseptabelt utfall av denne saken for Norge, og det er at anlegget avvikles, uttaler Venstres Gunnar Kvassheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Den nye rapporten ble lagt fram av Statens strålevern på oppdrag Miljøverndepartementet. Se rapporten her.

Rapporten viser at en ulykke på Sellafield-anlegget kan få konsekvenser lik eller verre enn etter Tsjernobyl-ulykken.

– Dette viser alvoret knyttet til Sellafield-saken. Selv om Technesium-99 utslippene fra Sellafield nå er stoppet etter at vi vant kampen om rensing av anlegget, så kan konsekvensene av en ulykke ved dette anlegget bli så dramatiske at det kun finnes ett akseptabelt utfall av denne saken for Norge, og det er at anlegget avvikles, uttaler Gunnar Kvassheim.

– Venstre har etterlyst et større trøkk fra regjeringen i kampen mot Sellafield-anlegget og har blant annet savnet engasjement fra statsminister Jens Stoltenberg. Denne rapporten gir styrkede argumenter, og understreker nok en gang behovet for at regjeringen tar nye initiativ ovenfor britiske myndigheter for å få stengt dette anlegget, avslutter Kvassheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**