Akerskandalen: – Hoder kan rulle

Venstres leder Lars Sponheim mener at det som nå rulles opp av transaksjoner og uryddige forhold i Aker Solutions er den største rød-grønne skandalen i denne perioden. – Uansett utfall av granskninger og eventuelle nullstillinger av transaksjoner, må denne saken få konsekvenser, sier Sponheim. Sponheim minner om at Venstre stemte mot at staten skulle gå inn i Aker Solutions og at Venstre flere ganger har stilt spørsmålstegn ved regjeringens handlemåte i denne saken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Lars Sponheim

Foto: Rune Kongsro

Sponheim mener at den siste utviklingen i realiteten bare vil hjelp til med å kaste lys over hvorfor Røkke fikk så mye penger frigjort, og hva staten egentlig har vært med på. Det at næringsministeren nå mener at de siste transaksjonene kan bli nullstilt eller at saken må godkjennes av generalforsamling, endrer ingenting.

Sponheim sier at han mener hoder bør rulle i denne saken, uansett hva det endelige utfallet blir.

Utelukker ikke riksrett
Jeg har tenkt på at dette kan medføre at hoder vil kunne rulle, sier Sponheim, som mener Regjeringen kan bli stilt til ansvar av et nytt stortingsflertall etter valget.
– Riksrett, slik Høyre har tatt til orde for?
– Det er det jeg har hatt i baktankene, og i dag brukte jo Høyre det ordet.
– Sylvia Brustad er ikke alene om dette, og nå sitter alle bak og ser på hva de kan gjøre for å begrense skadene. Den politiske skandalen er allerede et faktum, uavhengig av om avtalene blir nullet eller ikke, sier Venstre-lederen til Aftenposten.no.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**