Venstre garantist for et oljefritt Lofoten og Vesterålen

Nordnorsk kampsak ser ut til å bli den viktigste miljøsaken i årets valgkamp. Venstre er tydelig på at vi sier JA til vern av våre dyrebare fiske- og naturressurser i Lofoten og Vesterålen; og dermed også NEI til oljejakt og petroleumsaktivitet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Kapitalistene og norsk politikks høyrefløy har vært klare talsmenn for oljeutvinning i nord; og kamuflert seg bak lovnader om arbeidsplasser og gode nok miljøløsninger. Dagens regjeringspartier er splittet i sine standpunkter – og Venstre er usikker på hva de faktisk sier med kniven mot strupen. Venstre er partiet som går lengst i å garantere sine velgere at Venstre vil fastholde sitt standpunkt, og ikke kunne delta i en regjering som går inn for oljeleting i Lofoten og Vesterålen.

Miljø, olje

Foto: Luth

Dagens lederartikkel i Harstad Tidende tar for seg nettopp oljeboring i nord; les
Kraftsosialist leder an i oljekampen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**