Vil ha åpenhet om kvotekjøp

Venstres Gunnar Kvassheim er sterkt kritisk til regjeringens hemmelighold om kjøp av klimakvoter. – Det må være åpenhet om alle opplysninger knyttet til kvotekjøp som regjeringen jobber med, uttaler Venstres Gunnar Kvassheim, leder for Stortingets energi- og miljøkomité

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Kvassheims reaksjon kommer som en respons på at VG i går avslørte at ansatte i finansdepartementet har reist verden rundt på jakt etter klimakvoteprosjekter og tatt inn på luksushotell.

– Regjeringen flytter klimapolitikken ut av det åpne rom og inn i lukkede hotellromsuiter verden over, sier Kvassheim til VG i dag.

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) har stått på at forhandlingene om kvotekjøp er konfidensielle.

– Dette er rett og slett ikke godt nok. Kvotekjøp er en så vesentlig del av regjeringens klimapolitikk at vi er avhengige av å få mer innsyn i hvordan dette fungerer, sier Kvassheim til VG.

– Det finnes en rekke omstridte klimaprosjekter. Det er viktig med åpenhet om hvilke prosjekter regjeringen vurderer slik at disse kan kvalitetssikres i forkant. Når avalen er inngått er det ofte for sent, avslutter Kvassheim.

Se saken i VG:
Skulle kjøpe klimakvoter – levde i luksus

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**