Trygghet for syke barn

På Venstres Landsmøte i Stavanger søndag, tok stortingskandidat Monica Hofer Augheim til orde for at barn også etter fylte 13 år skal ha rett til omsorg og trygghet når de er innlagt på sykehus.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Det var under programbehandlingen av Venstres stortingsprogram Monica holdt et engasjert innlegg for å med seg delegatene på et tilleggspunkt som åpner for at lovverket også må omfatte en ordning som sikrer foreldre lønn når barn må følges til sykehus.

 Monica Hofer Augheim på Landsmøtet 2009

Monica Hofer Augheim på Landsmøtet 2009
Foto: Hallstein Bast

– Barn er barn også etter fylte 13 år. Spesielt syke barn og ungdom er "små" og i stort behov for omsorg og trygghet når de ligger i sykehus, sa Monica bl.a. i sitt innlegg.

En 13 eller 14 åring skal ikke måtte være alene på sykehus. Som sykepleier har jeg daglig sett at dette skjer — og det er feil, sa hun videre.

Forslaget var opprinnelig foreslått avvist av programkomiteen, men ved voteringen ble Vestfold Venstres endringsforslag med klart flertall vedtatt som en del av det nye stortingsprogrammet.

Endringspunktet hadde denne teksten:
"Alle foreldre med syke barn under 13 år har rett til å være sammen med barnet inntil 10 dager i året og få utbetalt full lønn for dette.
Lovverket bør omfatte en ordning som i tillegg sikrer foreldre lønn ved å følge barn til sykehus frem til de er 18 år."

Punktet har sin opprinnelse i en uttalelse fra partiets fylkesårsmøte i februar i år.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**