Uanstendig og respektløst

Venstres Vera Lysklætt har aldri opplevd noe så uanstendig og respektløst som FrP’s innmarsj i Karasjok denne uka hvor de krevde å legge ned hele Sametinget og etablere hotell der i stedet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


— Er det virkelig mulig å troppe opp på Sametinget på denne måten med en stor delegasjon og med generalsekretæren i spissen for å si at Sametinget akter vi å legge ned og Sametingsbygget kan brukes til hotell? — De eier ikke skamvett, sier Venstres stortingsrepresentant fra Karasjok.

Brobyggere
Som politikere skal vi være brobyggere og ikke bidra til å piske opp stemninga mellom folk.

– Jeg regner med at alle skjønner hvorfor det er uaktuelt og umulig for Venstre å delta i ei regjering hvor FrP er med. For meg er dette hovedgrunnen. Venstre kan ikke sitte i ei regjering med et parti som vil bryte ned alt som har blitt bygd opp gjennom de siste 30-40 årene i forhold til samisk spørsmål, sier Vera Lysklætt.

FrP står alene
Lysklætt føler med sametingspresident Egil Olli som høflig måtte ta imot dette besøket.

Vera Lysklætt i Stortingssalen

Foto: Venstre

– Heldigvis er det bare FrP på Stortinget som har et slikt anstrengt forhold til alt som har med samiske spørsmål å gjøre. Det er stor enighet blant de andre partiene i samepolitikken, så med mindre FrP får et flertall bak seg på Stortinget — så vil i hvert fall ikke Sametinget bli lagt ned i vår levetid, sier Vera Lysklætt.

– For å være helt ærlig så skjønner jeg ikke hvordan det anstendige Høyre kan se for seg et regjeringssamarbeid med FrP, avslutter Vera Lysklætt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**