Kommuneplanen

Venstre markerte som eneste parti en restriktiv holdning til arealforbruket i Randaberg for perioden 2009-2022 da kommuneplanen ble behandlet i kommunestyret 14.05.09.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Kommuneplanen legges ut for høring før 2.gangsbehandling. Venstre har anbefalt et byggetempo på 30 boenheter årlig for perioden: Vestre Goa med minimum 300 boenheter, fortetting på Grødem (Gilje, Lande og deler av Stokdal) og fortetting i Sentrum.
Venstre er også restriktiv på forbruk av næringsarealer: Randaberg Næringspark (omgjøring av 24 dekar på vilkår hos Byberg), kontakt og samtaler med to grunneiere for den sårbare sjølinjen Todnemhammeren til Mekjarvik (700 meter for en mulig begrenset og forsiktig utbygging), og “muligheter” i Sentrum.
Restriktiv arealbruk begrunnes med at Venstre ønsker å ta “Den grønne landsbyen” på alvor.
Kommuneplanutvalgets mindretall med ordfører Tone Tvedt Nybø (krf), varaordfører Gro Losvik (a) og Kirsten Clausen (h) fikk ikke flertall for full utbygging i Mekjarvik.
Venstre har også (HOL 29.04.09 og KST 14.05.09) bedt kommunestyret vurdere opprettelse av stilling som miljøvernleder; kun støttet i KST av Sp.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**