Sjuende juni før og nå

Venstre feiret 125-årsjubileum den 28. januar, men tidligere var 7. juni partiets festdag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Det hadde nok sammenheng med unionsoppløsningen i 1905, som vi fortsatt feirer.

For oss i Troms er det spesielt å merke at 7. juni også er datoen for Kong Haakons avreise fra Tromsø i 1940 og hans tilbakekomst i 1945. Dessuten var 7. juni 1895 datoen for oppgivelse (midlertidig) av tanken på egne konsulater. Samtidig ble det på en måte startdatoen for styrking av det norske Forsvaret.

Senere ble 7. juni også datoen for Nordlandsbanens forlengelse til Bodø i 1962, og første tog kom dit da, beretter vår lokale historiker Vidkunn Haugli. Hovedoverskriften i avisen Nordlys den gangen var: NEGER VAR MED TOGET….!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**