– Uhørt å publisere fødselsdag

Informasjons- og søkeselskapet Eniro legger nå ut fødselsdag- og måned på alle registrerte brukere av telefonkatalogen.no.- Uhørt, mener Gunn-Vivian Eide, stortingskandidat for Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Gunn-Vivian Eide

– Det er fullstendig uhørt å legge ut privat informasjon om folk på den måten, og i hvert fall uten å spørre om samtykke på forhånd, sier Eide. – Det er et økende problem for personvernet at stadig mer informasjon gjøres lett tilgjengelig på nettet.

Datatilsynet har sett på saken og kommet til at det Eniro gjør, ikke er ulovlig. – Det betyr at den som vil slippe å ha sensitiv informasjon publisert for all verden, selv må sørge for å få den fjernet. Det kan ikke være sånn samfunnet vårt skal fungere, mener Eide.

internett

Eniro krever at hver enkelt person må registrere seg som bruker på telefonkatalogen.no for å få fjernet fødselsdatoen. Dette innebærer at man må man gi fra seg informasjon som e-postadresse, telefonnummer og adresse når man registrerer seg.
– Dette vitner om mangel på folkeskikk, mener Venstrepolitikeren. — Dersom ikke Eniro endrer praksisen selv, bør Stortinget vurdere strengere lovgivning, avslutter hun.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**