Fornuftig retrett av Strømmen Sparebank

Etter store protester har Strømmen Sparebank bestemt seg for å skrinlegge planene om en 14-etasjers høyblokk i Strømmen sentrum. — Det er en klok avgjørelse. En så høy blokk passer ikke inn i omgivelsene og er uønsket av store deler av befolkningen på Strømmen, konstaterer Skedsmo Venstres leder Boye Bjerkholt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Boye Bjerkholt

Foto: Venstre

Protestene har særlig tiltatt i styrke etter at planutvalget i kommunen bestemte seg for å legge ut planene på høring selv om de åpenbart strider mot kommuneplanens regulering på maks fem etasjer. Nå som Strømmen Sparebank har skrinlagt planene, vil også høringsrunden avsluttes.

— Venstre er ingen prinsipiell motstander av høyblokker, men det er viktig at de inngår i en overordnet plan og at de passer inn med omgivelsene rundt. Ingen av delene var tilfellet i denne saken, sier Bjerkholt.

Venstre er i denne perioden ikke representert i planutvalget, og var derfor ikke tilstede da saken ble behandlet.

— Det viktigste i denne saken er likevel at høringen har fungert slik en høring skal fungere. Forslaget har blitt lagt frem, og folk har fått si sin mening. Det kan godt tenkes at forslaget uansett hadde blitt forkastet når saken hadde kommet tilbake til politisk behandling i neste omgang, tror Venstre-lederen.

— Men at Strømmen Sparebank velger å trekke forslaget allerede nå, før høringen er avsluttet og før andregangs behandling av saken, sier mye om den sterke motstanden, avslutter Bjerkholt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**