– Statsministeren må nå engasjere seg

– Jeg har tatt opp saken vedrørende atomkraftverket på Kolahalvøya med statsminister Jens Stoltenberg og jeg forlanger av landets statsminister at han engasjerer seg i denne svært viktige saken for Norge generelt og for befolkningen i Finnmark spesielt – som er en svært nær nabo til dette atomkraftverket i nord, sier Vera Lysklætt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Vera Lysklætt

Foto: Kjartan Almenning

– Jeg er svært bekymret for sikkerheten til befolkningen i regionen dersom det skulle skje ei ulykke ved dette atomkraftverket, sier Venstres stortingsrepresentant Vera Lysklætt fra Finnmark.

– Det er nå under planlegging to nye reaktorer ved atomkraftverket på Kola og norske myndigheter har i 20 år krevd at atomkraftverket blir stengt. Dette kravet har dessverre ikke blitt innfridd av russerne og det planlegges nå i tillegg oppstart av to nye reaktorer.

– Dette er selvfølgelig svært bekymringsfullt og det skaper stor uro i befolkningen. Atomkraftverket på Kola ligger svært nær grensa til Finnmark i nord. Derfor krever jeg av landets statsminister at han nå sier klart ifra til russiske myndigheter om at dette er helt uakseptabelt. Dersom han ikke sier ifra om at vi fra norsk side ikke kan akseptere dette så skjønner jeg lite av den nordområdesatsinga han nå har pratet om i fire år, avslutter Vera Lysklætt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**