– Tromsø-ordføreren må si unnskyld!

Skedsmo Venstres leder Boye Bjerkholt reagerer kraftig på Tromsø-ordfører Arild Hausbergs utspill om at “valget av Lillestrøm foran Bodø er en hån mot Nord-Norge”. – Det er lov å være skuffet på vegne av landsdelen sin, men å gjøre Lillestrøm til hoggestabbe på den måten er direkte ufint. Lillestrøm leverte faktisk en meget bra søknad, og ble belønnet for det, sier Bjerkholt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Boye Bjerkholt

Foto: Venstre

Det er i en pressemelding etter torsdagens EM-avgjørelse at Tromsø-ordføreren går ut i harde ordelag mot Fotballforbundet og beskriver valget av Lillestrøm som frekt og en hån mot Nord-Norge.

– Det er trist å se slike reaksjoner når en liten by vinner frem mot alle odds. Ingen – bortsett fra oss selv – hadde troen på Lillestrøm. Men vi leverte på alle punkter – på stadion, på overnatting, på infrastruktur, på sikkerhet. EM-komitéen har gjort en fantastisk bra jobb, og det har gitt resultater. Derfor slo vi Bodø og Bergen, konstaterer Bjerkholt.

Han mener Hausberg bør be om unnskyldning for det ufine angrepet på Lillestrøm og være voksen nok til å akseptere at det var de fire beste søknadene som gikk videre.

– Så må vi samle oss igjen, for det er nå jobben virkelig begynner. Et samlet Fotball-Norge må stå bak den norsk-svenske søknaden om vi skal lykkes i kamp mot fotballstormakter som Frankrike, Italia og Tyrkia, sier Bjerkholt, før han avslutter:

– Bodø nådde ikke opp i konkurransen om å arrangere kamper under EM, men fotball-EM er mye, mye mer enn bare det som foregår på stadion. Fotball-EM blir en folkefest for hele landet! Om den norsk-svenske søknaden lykkes, vil også Bodø og Tromsø få merke at det er fotball-EM i Norge!

Se Arild Hausbergs utspill i Nordlys her, og Boye Bjerkholts svar i samme avis her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**