Venstre topper fortsatt Abelias kunnskapstest

Abelia har foretatt en evaluering av hvor kunnskapsvennlige partiprogrammene er. Venstre scorer fortsatt høyest. — En gladmelding som vi tar med oss inn i valgkampen, kommenterer nestleder Trine Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Venstre får 26,5 poeng og en femmer, mens Ap ligger på bunn med 16,5 poeng og en treer.

Venstre får 26,5 poeng og en femmer, mens Ap ligger på bunn med 16,5 poeng og en treer.

I Abelias undersøkelse har partiene har fått poeng ut fra 33 definerte indikatorer (last ned undersøkelse (pdf). De har sett på i hvilken grad de enkelte programmene har en visjon i innledningen for et kunnskapsbasert Norge, og har også kvantitativt målt hvor mange ganger kunnskap og kompetanse er nevnt i programmet.

Langt igjen
Abelia er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. De har over 700 medlemsbedrifter innen IT, telekom, undervisning, forskning og konsulenttjenester.

– Det er mange spennende tiltak, men dessverre fremdeles langt igjen før partiene tar kunnskapspolitikken på alvor, kommenterer Abelias Hilde Widerøe Wibe.

 Trine Skei Grande

Trine Skei Grande
Foto: Caroline Roka / Tank Design

– Venstres score føles rettferdig. Det er flott at Abelia gjør sånne kåringer, for det er ikke alltid like lett å vise frem politisk satsing på forskning. Jeg tror vi tjener på at vi ser forskning og utdanningspolitikk sammen med nyskapingspolitikk, sier Venstre-nestleder Trine Skei Grande til Teknisk Ukeblad.

Kunnskapsbasert næringsliv
– Venstre er tydelig og klar på målet om kunnskapssamfunnet og har gjennomtenkte tiltak. Venstre snakker om kunnskapsbasert næringsliv med troverdighet, sa Hilde Widerøe Wibe til Aftenposten da de presenterte en foreløpig undersøkelse i mars 2009.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**