– Operaledelsen er tafatt

– Operaledelsen må vise at den har vilje til å tjene penger på operabygget, før den ber om mer, sier Trine Skei Grande om at administrerende direktør i Operaen har bedt staten om 50 millioner kroner ekstra. – Ledelsen er tafatt når det gjelder å skaffe egne inntekter, sier hun til Dagens Næringsliv.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Mer innhold, ikke bare bygg, mener Trine Skei Grande om Operaen.

Mer innhold, ikke bare bygg, mener Trine Skei Grande om Operaen.
Foto: Caroline Roka

Skei Grande sier til avisen at det er viktig å gi Operaen handlingsrom til å bruke det nye bygge maksimalt. – Men jeg har vært der med turister i tre runder for å vise dem Operaen, og souvenirbutikken var stengt alle gangene. De fikk ikke engang kjøpt et postkort. Det må være en vilje til å tjene penger også, ikke bare til å bruke dem.

Skei Grande påpeker at Operaen er en stor turistmagnet, men at bygningen da må utnyttes til mer enn turterreng. – Når de har 1,3 millioner besøkende innom, og det eneste man opplever er økte renovasjonskostnader, så har man ikke klart å utnytte potensialet maksimalt.

– Jeg har hadde ventet meg noen virkelig grandiose oppsetninger i den nye Operaen, men synes egentlig ikke at vi har fått det. Hittil har “hypen” vært knyttet til bygget, nå må den snart bli knyttet til innholdet, sier hun til Dagens Næringsliv.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**