Sjokkert over antallet barn i fengsel

Rita Sletner, tidligere statssekretær i Justisdepartementet og Venstres førstekandidat i Østfold, er sjokkert over det høye antallet barn i norske fengsler, og mener det spilles russisk rulett med barn i en sårbar situasjon. — Staten har ansvaret for disse barna. Sånn situasjonen er nå sviktes de grovt, sier hun til Dagsavisen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Rita Sletner frykter ungdomsenheter i fengslene.

Rita Sletner frykter ungdomsenheter i fengslene.
Foto: Audun Halaas

Ifølge avisen frykter Sletner forslaget om å opprette egne ungdomsenheter.

— Da sklir man vekk fra prinsippet om at barn kun unntaksvis skal fengsles. Barna skal få spesialbehandling, men det er ikke ensbetydende med at det er greit å opprette egne ungdomsavdelinger, sier hun.

Les hele saken i Dagsavisen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**