Oljetokt på Jan Mayen en skandale!

Venstre mener regjeringens planlagte oljeleting på arktiske Jan Mayen er en skandale, raser Lars-Henrik Paarup Michelsen, stortingskandidat for Venstre i Hordaland.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Miljø, olje

– At Olje- og Energiministeren har bestemt seg for å dra på oljetokt til arktiske Jan Mayen er en skandale for klimaet og naturen. Jan Mayen er en øy med rikt dyreliv i sårbare omgivelser og burde aldri åpnes for oljevirksomhet, sier Paarup Michelsen.
– Å åpne de arktiske havområdene for oljeleiting sier i grunnen alt om den rødgrønne regjeringens holdning til klimaendringene.

Han mener regjeringen sender farlige signaler til omverdenen et fem måneder før det viktige klimatoppmøtet i København.

Oljeplatform

– I desember skal verdens ledere møtes i København for å bli enige om en ny forpliktende klimaavtale. Ved å bruke oppkjøringen til dette toppmøtet til å åpne arktiske områder for mer norsk oljevirksomhet viser regjeringen at Norge ikke er villig til å heve ambisjonsnivået for fremtidens klimagassreduksjoner, sier Paarup Michelsen.

Runar

Også ungdomskandidat Runar Mæland er skuffet over regjeringen. På sin blogg skriver han blant annet følgende:
Meir skuffande er det at ein olje- og energiminister frå Senterpartiet utan skam og blygsel stiller seg i bresjen for rekordmange nye oljeutvinningsprosjekt, også i nordområda, medan utviklingsprosjekt for ny fornybar energi flyttar til utlandet fordi det norske støtteregimet er for dårleg og uføreseieleg.
Les blogginnlegget her

Lars-Henrik Paarup Michelsen

Venstrepolitikeren anklager SV for å sove i timen.
– At olje- og energiministeren reiser på oljetokt til Jan Mayen er like sinnsykt som om han skulle dratt på oljetokt til Hardangervidden.

Det er på tide at SVs miljøvernminister må våkner, avslutter Paarup Michelsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**