Alvorlig bekynret for jernbanesatsingen

Østfold Venstres førstekandidat, Rita Sletner, er alvorlig bekymret for satsningen på Østfoldbanen. – Hvis regjeringen skal ha noen troverdighet, er de nødt til å komme i dialog med NSB veldig, veldig fort. De har lovet en satsing på tog. For innbyggerne i Østfold er dette umåtelig viktig, sier Rit Sletner til NRK Østfold.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Jernbane, tog, skinner

Foto: Microsoft

Videre sier Sletner til Moss Avis: – Skal vi ta klima og miljø på alvor, må vi få togene opp og stå, sier Sletner og minner om at regjeringen har gått høyt på banen i denne saken. Nå som det likevel ikke er penger nok, vil dette få store konsekvenser for alle oss som pendler i Østfold. Dette kan vi bare ikke finne oss i, sier Rita Sletner i intervjuet.

Overfor avisa påpeker hun hva dette betyr: – Det innebærer en forsert utbygging av dobbeltspor Oslo- Ski, Oslo-Halden på 80 minutter, to avganger i timen fra Moss til Lysaker, flytog til Rygge samt åpning av togtrafikk mellom Indre Østfold og Sarpsborg/Fredrikstad. Det aller første man kan starte med, er å sørge for at togene kommer på tiden. Bare det vil gjøre at mange flere folk vil ta toget, sier Rita Sletner til Moss Avis.

Les mer Aftenposten

NRK Østfold

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**